Durata de livrare: 24h-72h
La micul dejun sau la cină, ca gustare sau masă principală, versatilii fulgi de ovăz se pretează la o mulțime de combinații alimentare.
Poți obține un porridge rapid și delicios înmuind fulgii de ovăz cu apă sau cu lapte (inclusiv lapte vegetal, precum cel de migdale sau de cocos) sau cu iaurt, după care poți adăuga un vârf de scorțișoară, miere sau alt îndulcitor. Poți combina porridge-ul cu fructe (măr, banane sau fructe de pădure), cu semințe sau cu fructe uscate.
Cu cât fulgii sunt mai fini, cu atât se dizolvă mai repede în lichidul preferat. Fulgii extrafini se înmoaie în câteva minute în lichidele la temperatura camerei și instant în lichidele fierbinți.
Poți încerca diverse rețete, de la fursecuri din fulgi de ovăz și stafide, la brioșe, biscuiți, prăjituri, batoane de cereale, granola, clătite. Poți adăuga fulgi de ovăz și în compoziția pentru pâine.
Fulgii de ovăz în alimentația bebelușilor:
Ovăzul, împreună cu alte cereale integrale (precum orezul nedecorticat, orzul, meiul, produsele de panificație din făină integrală) furnizează cantități considerabile de carbohidrați complecși, benefici pentru copiii în creștere.
O porție de 100 g de fulgi de ovăz conțin aproximativ 44% din necesarul zilnic de magneziu și 25% din doza zilnică recomandată de zinc, motiv pentru care sunt excelenți în alimentația bebelușului, cele două minerale fiind esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sa.
Începând cu vârsta de 7 luni și până în momentul în care copilul învață să mestece, poți prepara ovăzul sub formă de porridge. Atunci când copilul învață să mestece bine, poți prepara o mulțime de rețete, precum cele de pâine, fursecuri, biscuiți.
Fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, fibre solubile și insolubile, contribuie la menținerea greutății corporale, generând senzație de sațietate și dimunând apetitul. Ovăzul conține într-o proporție ridicată beta-glucan, o fibră solubilă cu importante efecte hipocolesterolemiante și hipoglicemiante, dar și de reglare a greutății corporale.
Comparativ cu celelalte cereale, ovăzul conține cei mai mulți aminoacizi esențiali. Dintre aceștia, într-o proporție considerabilă se regăsește lizina, un aminoacid care susține atât regenerarea și dezvoltarea masei musculare, cât și sistemul imunitar. Întrucât este bogat în aminoacizi, fulgii de ovăz sunt indicați în alimentația vegetarienilor și veganilor.
100 g fulgi de ovăz conțin aproximativ 380 kcal. Din acest motiv, se recomandă a fi incluși în prima masă a zilei, la micul dejun, pentru a beneficia de toată energia necesară desfășurării activităților din rutina de dimineață.
Datorită conținutului bogat în beta-glucan (fibră care reduce apetitul, poftele alimentare și conferă senzația sațietății), ovăzul este indicat și în cazul dietelor pentru slăbit. Întrucât induce sațietate, aceasta va conduce la reducerea cantității de calorii consumate pe parcursul zilei.
Fulgii de ovăz conțin complexul de vitamine B, în special vitamina B1 (tiamina), B2, B6 și B9 (acidul folic), vitamina E și K.
În ceea ce privește oligoelementele, în compoziția fulgilor de ovăz regăsim: fosfor, cupru, magneziu, fier, zinc, potasiu, calciu, nichel, mangan.
Important!
Recomandam a se citi descrierea si eticheta de pe ambalajul produsului inainte de a-l utiliza!
Informatiile publicate pe site-ul dinplante.ro au scop strict informativ si nu inlocuiesc sfaturile si prescriptiile unui medic specialist.
Colaboratorii nostri pot modifica oricand detalii privind produsele, ambalajele, lista de ingrediente sau lista de preturi.
Pentru ca ne dorim sa ne mentinem starea de sanatate, iar fiecare individ este unic, si rezultatele obtinute in urma consumului diverselor produse vor fi diferite de la o persoana la alta.
Adoptarea unui stil de viata armonios combinat cu o dieta echilibrata, la care se adauga activitati fizice (mai ales practicate in natura) sunt provocarile zilnice, pentru a avea un organism sanatos.
Nu uita, zilnic, Rasfata-te din natura!
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.