Oferim CADOU transportul pentru toate comenzile mai mari de 289 lei.

Zaharul alb rafinat - periculos pentru consum!

Zaharul alb rafinat - periculos pentru consum!
Obezitatea si bolile conexe acesteia (cancerul, diabetul, bolile de inima, dementa) sunt studiate de multi ani, au o evolutie inceata, dar sigura. In centrul acestora troneaza zaharul: dependenta de zahar este comparata cu alcoolul, tutunul si drogurile, iar pericolul este major, deoarece acesta abunda in multe alimente si bauturi destinate copiilor si adolescentilor.

Majoritatea persoanelor nu considera dependenta de zahar la fel de grava ca si cea de tutun, de alcool sau droguri. Zaharul alb declanseaza in creier eliberarea unor substante, care creeaza o senzatie de placere. Zonele din creier care se activeaza atunci cand ne dorim ceva dulce sunt aceleasi cu cele care se activeaza in cazul dependentilor, cand acestia au nevoie de droguri.

Asadar, zaharul alb rafinat devine extrem de periculos pentru sanatate! Prin rafinare lantul complex al carbohidratilor se rupe si acestia ajung brusc in sange, unde produc o descarcare rapida de energie. Aceasta este urmata de o cadere, datorata eforturilor organismului de a reechilibra nivelul glucidelor. De aici o multime de probleme de sanatate: tulburari de metabolism, afectarea sistemului imunitar, tulburari digestive, cresterea nivelului de grasimi din sange, diabet, obezitate, probleme dentare, probleme cardio-vasculare, deficit de vitamina B.

Vitamina B este consumata in mare cantitate pentru asimilarea glucidelor. Organismul este astfel nevoit sa apeleze la rezervele sale de vitamina B pentru a metaboliza zaharul consumat in cantitate tot mai mare si astfel acesta ajunge la oboseala, depresie, dificultati de concentrare, de memorie si de perceptie sau chiar nevroze.

In plus, aportul de zahar confera doar o senzatie de satietate pe moment, insa el nu aduce organismului nutrientii de care acesta are nevoie (de ex: sfecla de zahar contine 50 nutrienti, nu doar zaharoza).

9 inlocuitori pentru zaharul alb, care te pot ajuta sa renunti la acesta:
· Sirop de agave
· Sirop de curmale
· Sirop de orez
· Nectar (sirop) din flori de cocos
· Stevia pulbere
· Xylitol (zahar din mesteacan sau porumb)
· Zahar brun din trestie rapadura
· Zahar din nectar de cocos
· Zahar din palmier arenga

Alege indulcitori naturali atunci cand vrei sa prepari un dulce sanatos!
https://www.dinplante.ro/zahar-si-indulcitori-naturali




 

Suport clienti L-V 8:30-15:30

0742631890 contact@dinplante.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!